Ziua Internațională a Îmbrățișărilor

„Îmbrățișările au fost create pentru a arăta oamenilor că îi iubim fără a spune nimic.” Fie că este vorba de părinți, frați, bunici ori un amic care ne pune un zâmbet pe chip, fie că este un prieten din copilărie, ori acea persoană pe care o suni atunci când ai nevoie de un sfat, îmbrățișările au reprezentat mereu limbajul sufletului.

Importanța acestei zile pornește din nevoia de apreciere față de persoanele din viața noastră care ne dovedesc atât de des că sunt alături de noi. Mai presus de aceasta, îmbrățișările sunt necesare pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărei persoane. Virginia Satir afirmă „Avem nevoie de 4 îmbrățișări pentru a supraviețui, de 8 pentru a ne menține și de 12 îmbrățișări pentru a crește!”

Îmbrățișările stimulează creierul să elibereze dopamina, cea responsabilă pentru starea noastră de bine și pentru motivație, elemente atât de esențiale, în special în această perioadă agitată și stresantă pentru studenți – sesiunea de examene.

Îmbrățișările au fost armistițiul oricărei neînțelegeri, fapte presus de cuvinte; au fost cele ce pecetluiau promisiunile și cele ce alinau durerea din toate timpurile, până în prezent. Așadar să le sărbătorim în această zi cum se cuvine, să oferim îmbrățișări acolo unde acestea sunt atât de necesare și nu numai.

Dalina Vălean
Studentă, anul II, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *