Visuri mari, pași mari…

Încep prin a pune accent pe faptul că indiferent de ceea ce îți dorești să realizezi de-a lungul vieții, poți ajunge la acel rezultat. Tot ce ai nevoie pentru aceasta este ambiție, muncă și perseverență.

 Provin dintr-o familie în care mama a ținut loc ambilor părinți chiar din momentul în care a început educația școlară pentru mine, clasa întâi. Cu toate astea ea a fost un exemplu și m-a învățat că indiferent de dificultăți, mergi până la capăt, nu te oprești la mijloc de drum.

Dorința de a ajunge să profesez într-un timp mai scurt a fost ceea ce m-a determinat să studiez anul doi și trei de facultate în paralel. Ȋn prima parte a anului universitar eram puțin speriată de decizia pe care o luasem, aceasta deoarece cantitatea de informație era foarte mare și în anul doi de studiu se pun bazele anumitor discipline.  Una dintre cele mai mari provocări  a fost orarul, care părea a fi o ecuație dificilă întrucât era necesar să mă organizez pentru a putea ajunge la orele de curs și seminar ale ambilor ani.

 Organizarea a fost cheia pe tot parcursul anului universitar, îmi planificam exact câte ore trebuie să petrec la facultate și cât timp îmi mai rămânea pentru învățat. Toate astea vin și cu un sacrificiu, viața personală era pe ultimul loc sau aproape inexistentă, dar a meritat efortul, drept dovadă sunt rezultate pe care le-am obținut.

Am avut parte de tot sprijinul din partea domnilor profesori, toate orele petrecute la facultate m-au ajutat să înțeleg și să rețin cea mai mare parte din ceea ce aveam de studiat și pe această cale țin să le mulțumesc pentru implicarea de a ne pregăti pentru un viitor cât mai bun din punct de vedere profesional și bunăvoința de care dau dovadă!

 Semestrul doi vine cu o provocare și mai mare și mai străină, studiul on-line…

 Recunosc, nu m-a avantajat foarte tare, deoarece orele petrecute în fața calculatorului păreau mai lungi și mai obositoare. De asemenea, capacitatea mea de concentrare și de memorare era mult mai mare în situația în care orele de desfășurau în condiții normale. A doua sesiune, similară cu prima a venit cu nopți nedormite, multă cafea și speranță că o să se finalizeze cu bine.

 Pe parcurs, indiferent că vorbim de anii de studiu sau de viață în general, întâmpinăm dificultăți. Au fost și momente dificile , fiind destul de mare angajamentul pe care mi l-am luat, dar de fiecare dată mă gândeam la ceea ce m-a determinat să fac asta și la scopul pe care îl urmăresc.

 Facultatea de Drept nu este o facultate ușoară, dar este foarte frumoasă! E foarte important să îți placă ceea ce studiezi și cu cât te dedici mai mult, cu atât ești mai aproape de rezultatul dorit. Din punctul meu de vedere, pe lângă informațiile pe care le dobândești în urma cursurilor de la facultate, cheia succesului într-o profesie juridică este studiul individual

Un aspect foarte important este și felul studiului individual. În anul întâi de facultate lucrurile par foarte greu de înțeles, însă odată cu trecerea timpului, adopți cea mai bună modalitate de a reține și gândi lucrurile în sens juridic.

 Timpul s-a scurs foarte repede, la final nu-mi venea să cred că s-a terminat și am reușit ce îmi propusesem inițial. Dacă îți dorești cu adevărat și muncești pentru asta, poți realiza orice! Mult succes tuturor!

Cu mult respect, studentă anul IV U.C.D.C. Facultatea de Drept Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *