Un singur vis, mai multe copilării

Parcă nu departe este vremea în care ne doream cu ardoare să creștem, să fim „oameni mari”, să zburăm din cuibul părintesc, să fim stâlpi ai societății cu visuri mari și cu dorințe felurite. Acea vreme, copilăria, deplin regretată de fiecare dintre noi, momente unice pe care le voiam pierdute fără vreme, fără a ști că, citându-l pe actorul nostru român, Horațiu Mălăele, „este cadoul pe care ni-l oferă viața pentru ce vom avea de îndurat”. Dulcea copilărie, cu jocuri și prietenii, seri calde de vară și mii de păpădii, desene animate și păpuși cu rochii manual lucrate, nisip și roboței cu-armuri încorporate, cu lapte cald și caramele aromate, copilăria dulce… „paradis pierdut”(Valeriu Butulescu).

Deoarece visurile cele mai mari pornesc din copilărie, dorințe pentru „când o să mă fac mare”, cred cu tărie că toți pașii pe care îi urmăm în formarea noastră ca „oameni mari”, duc spre concretizarea acestora. Aici se evidențiază atât ceea ce ne leagă pe toți studenții din această comunitate, cât și ceea ce ne diferențiază: un singur vis, mai multe copilării. Acesta este motivul care ne aduce împreună, din diferite colțuri ale lumii, fie că ne pregătim pentru viață în sala de curs, fie că ne conectăm de la sute de kilometrii. Un vis, din „geamantanul cu vise” pe care îl purtăm cu noi de când eram copii și la care nu putem să renunțăm, deoarece viața fără copilărie este anostă, iar copilăria fără visuri este inexistentă. Un vis, pe care cu toții îl dorim îndeplinit, în diferite forme. Un vis ce ne poate aduce succes, împlinire, stimulare financiară și tot ce se poate fructifica, însă pe tot parcursul procesului să nu uităm că am pornit de la un vis din copilărie, că această perioadă din viața noastră ne-a definit ca oameni și că nu ar trebui să ne permitem să renunțăm la a mai fi copii în fiecare zi.

 Prilejuit de această zi internațională a sufletului pur, a copilului, doresc să urez „La mulți ani frumoși!” tuturor copiilor și nu în ultimul rând, să mă adresez cu urări de bine tuturor celor care încă păstrează în viața lor jovialitatea copilăriei.

Dalina Vălean
Studentă, anul II, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *