Sesiunea Națională de Comunicări Științifice a Studenților și Masteranzilor. Facultatea de Drept Cluj, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” Bucureşti

A fost un privilegiu pentru mine, să mă adresez studenților și masteranzilor, în deschiderea celei de a unsprezecea ediţii a Sesiunii Naționale de Comunicari Științifice a Studenților și Masteranzilor, organizate de Facultatea de Drept Cluj Napoca, din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” Bucureşti .

În calitate de reprezentant al Facultăţii de Drept Cluj Napoca, mă bucur pentru că îmi revine onoarea de a felicita participarea la acest eveniment a studenților și masteranzilor, care au prezentat lucrări foarte interesante în faţa unui auditoriu numeros şi valoros.

Mulţumesc întregului colectiv de organizare pentru implicare şi sper din tot sufletul că schimbul de informaţii  şi rezultatele lucrărilor ce au fost expuse, să aibă un efect benefic, care să răsplătească eforturile organizatorilor şi ale tuturor participanţilor.

Ne aflăm acum într-un moment dificil, suspendarea cursurilor și a activitaților a reprezentat un moment în care școala a fost nevoită să se adapteze rapid unei situații nemaîntalnite. Transeferarea activității în mediul on line, a fost un exercițiu de implicare, de muncă în echipă și de gestionare a resurselor educaționale într-un mod creativ. Ne-am propus să nu renunțam la activitățile noastre, în special cele dedicate studenților si de aceea ne-am aflat astăzi, împreună, într-o cameră virtuală.

 

Această manifestare este un bun prilej de familiarizare a studenților cu activitatea de elaborare a unei lucrări științifice și dezvoltare a abilităților de comunicareCercetarea  este un proces activ şi sistematic pentru a descoperi, interpreta sau revizui fapte, evenimente, comportamente sau teorii. Rezultatele cercetării se comunică prin intermediul sesiunilor ştiinţifice, în publicaţii, reviste ştiinţifice sau sunt schimbate direct între persoane interesate. Acesta a fost scopul intalnirii noastre de astazi, ca toți cei prezenți să avem ocazia să aflăm lucruri noi, să învățăm unii de la alții, să comunicăm într-o manieră cât mai benefică, intr-o atmosferă armonioasă. Și astăzi ne-am atins scopul. Evenimentul s-a desfășurat la un nivel mult peste așteptările noastre, lucrările prezentate au fost de o calitate superioară, iar dezbaterile aprinse au fost deosebit de interesante.

Anca Georoceanu
Decan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *