Profesorii le urează succes absolvenților!

Party

Deși în acest an tradiționala festivitate de absolvire nu a putut avea loc pe scena Teatrului Național, profesorii de la Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” din Cluj nu i-au uitat pe absolvenți. Ei le-au transmis un mesaj virtual, încărcat de multă emoție și plin de gânduri încurajatoare. 

 

 

Dragi absolvenți,

 

Vă aflați într-un moment important al vieții voastre. Pe care cu siguranță l-ați dorit altfel. V-ați dorit ca în aceste momente festive, la absolvirea studiilor universitare, să aveți alături părinți, bunici, frați, prieteni, colegi și cadrele didactice care v-au îndrumat pașii pe drumul deloc ușor al cunoașterii în domeniul juridic.

Am făcut împreună planuri și am sperat la festivitatea perfectă. Vă înțeleg dezamăgirea!

Considerați probabil că sunteți o generație de sacrificiu. Eu cred că sunteți o generație de învingători. Și o generație care va aduce cu ea schimbarea!

Ați făcut față cu succes noilor metode de predare on-line, noilor forme de examinare, iar aceasta demonstrează o bună capacitate de adaptare la situații neprevăzute. Contextul actual ne arată că perioada următoare nu va fi lipsită de astfel de situații.

Nu fiți triști, ci optimiști. Acest capitol s-a încheiat cu bine. Urmează un nou capitol pe care fiecare o să-l scrie așa cum crede de cuviință. Nu renunțați ci investiți în continuare în educația voastră cu convingerea că se va ivi acea ocazie de a schimba măcar o mică parte din ceea ce ne înconjoară. Și veți avea această ocazie! Porțile cunoașterii vă sunt deschise, programele noastre de masterat așteptându-vă să aprofundați noi domenii de studiu.

Dintre multiplele opțiuni pe care piața muncii vi le pune la dispoziție alegeți ceea ce considerați că vi se potrivește cel mai bine. Ca absolvenți ai unei facultăți de drept puteți fi judecători, procurori, avocați, notari, consilieri juridici, executori, mediatori, și nu numai. Dar alegerea unei profesii juridice presupune asumarea faptului că studiul dreptului nu se termină odată cu finalizarea celor patru anii de studenție.

Stimați părinți, soți, soții, bunici, frați și surori. Fiți mândri de ei, de realizările lor. Ați trăit împreună febra sesiunilor, i-ați susținut când au avut nevoie, ați crescut învingători! Și ați crezut în noi, în capacitatea noastră de a contribui la formarea lor profesională. Vă suntem recunoscători!

Dragi absolvenți,

Am trăit împreună momente frumoase și constructive! Dezbateri interesante, procesul simulat în care o parte ați fost protagoniști iar ceilalți v-ați susținut colegii, participări la concursuri, la Sesiunea națională de comunicări științifice a studenților și masteranzilor. Au fost ocazii care au demonstrat că dacă vreți, puteți și ne-au adus satisfacții pe măsura așteptărilor.

Adresez felicitările mele tuturor, absolvenți și licențiați!

Șefilor de promoție, Păcurar Lisa Maria Ambra, de la Învățământ cu Frecventă și Vitlinger (Chiribău) Ștefania, de la Învățământ cu Frecventă Redusă le adresez provocarea de a vă transmite online mesajul lor, mesaj pe care, în alte condiții vi l-ar fi adresat de pe o mare scenă culturală Clujeană. Predați astfel „cheia” viitoarei generații de absolvenți.

Și chiar dacă nu pot striga catalogul, în calitate de Decan de suflet,

Vă mulțumesc că ați ales să urmați cursurile facultății noastre oferindu-mi ocazia de a vă fi cadru didactic.

Nu uitați să fiți drepți atunci când veți fi puși în situația de a aplica legea!

Credeți în voi și în realizarea viselor voastre, credeți în valoarea voastră, credeți în deciziile luate, credeți că veți reuși, doriți-vă succesul!

Fiți mândri că sunteți absolvenți ai Facultății de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”!

 

 

Decan de suflet,

Lect. univ. dr. Mariana Narcisa Radu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *