Procesul de cercetare pentru studenți

Sesiune studenti

 

Ştiinţele sunt uşi, iar cheile lor sunt cercetările” (Anton Pann)

Cercetarea este esențială pentru tinerele minți, foamea de cunoaștere și interesul acordat în activitățile de cercetare sunt pârghiile spre o cât mai bună perspectivă asupra societății. Din punctul nostru de vedere, procesul de cercetare în vederea realizării unor lucrări precum cele cu care am participat în cadrul Sesiunii naționale de comunicări a studenților și masteranzilor, ne-a deschis orizonturile spre noi domenii, neaprofundate, ne-a stârnit interesul spre cercetări viitoare iar, nu în ultimul rând, ne-a oferit posibilitatea de a acumula experiența elaborării unei lucrări științifice în adevăratul sens al cuvântului.

Sub îndrumarea domnului Conf.univ.dr. Paul Popovici a fost realizată o lucrare intitulată „Dreptul la Retractarea unei opere și Abuzul de drept”, iar prin coordonarea doamnelor Lect.univ.dr. Codruța-Ștefania Jucan-Popovici și Lect.univ.dr. Sorina Lucreția Drăgan a fost realizată o lucrare denumită „Căsătoriile de conveniență”. Cu prilejul prezentului articol, adresăm sincere mulțumiri domnilor profesori care ne-au fost alături în procesul de cercetare, însă și domnilor profesori organizatori care au făcut posibilă desfășurarea acestei sesiuni de comunicări.

Dincolo de tot ceea ce procesul de cercetare ne-a oferit, susținerea lucrărilor a reprezentat o altă etapă a învățării în tot acest proces. Efectuată în fața unui distins juriu, constituit din prestigioase personalități ale vieții juridice, ne-a dat prilejul de a ne îmbogăți cu sfaturile și observațiile dânșilor cu privire la subiectele studiate. Nu în cele din urmă, cercetarea a fost încurajată și de premii, astfel încât unele lucrări au fost premiate în urma deliberării juriului. 

Recomandăm cu drag tuturor studenților participarea în viitor la activități precum această sesiune de comunicări și în același timp dorim să felicităm toți colegii participanți din acest an, care au elaborat lucrări cu adevărat valoroase.

Dalina Vălean
Dalina Vălean
Studentă
Cosmin-Traian Patraș
Cosmin-Traian Patraș
Student

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *