Patru ani au trecut prea repede…

Camelia Rat

Discursul reprezentantei anului IV, învățământ cu frecvență, cu ocazia Festivității de absolvire a promoției 2017-2021

Stimați profesori, dragi părinți, distinși invitați, dragi colegi,

Iată-ne că, după un lung drum, am ajuns la finele unui nou capitol din viața noastră.

Astăzi este clipa în care ne luăm rămas bun de la această facultate. Am pășit cu speranță, bucurii și încrezători în noul drum pe care aveam să-l parcurgem. Pe parcursul acestor 4 ani, am dat dovadă de maturitate, seriozitate, încredere în propriile noastre puteri și resurse, ca azi să devenim absolvenți ai Facultății de Drept. Nu există o mândrie mai mare ca aceasta, și cred că fiecare ne vom folosi de sfaturile, sugestiile și învățămintele pe care dragii noștri profesori ni le-au oferit.

Patru ani au trecut însă prea repede, poate că la început aveam impresia că toți acești ani se vor scurge greu și anevoios. În acest timp am muncit, am studiat, am pus bazele viitorului nostru, lucru fără de care nu am fi putut să ajungem aici, și nici fără sprijinul și exigența profesorilor. Pot spune că tot ei ne-au pregătit să fim oamenii de mâine.

Parcă ieri eram niște boboci care încercau să își dea seama unde este sala de curs sau de seminar, unde este amfiteatrul. Iar astăzi suntem absolvenți, gata să mergem înainte și să dăm piept cu lumea.

Să nu uitați, dragi colegi, că ambiția și perseverența trebuie să vă călăuzească fiecare pas pe care îl veți face de astăzi înainte, să nu uitați că în unele împrejurări trebuie să fiți egoiști și să trageți din greu pentru ceea ce vă doriți. Nu vă lăsați descurajați de nimic, setați-vă idealuri pe care vreți să le atingeți cât mai repede și cât mai eficient.

Vreau să mulțumesc în primul rând profesorilor care ne-au călăuzit pașii, au avut răbdare și pricepere, au dat dovadă de profesionalism și dedicare în acești ani.

În al doilea rând, vreau să le mulțumesc colegilor mei, pentru că au avut răbdare cu mine, m-au înțeles și mi-au fost alături mereu cu o vorbă bună, cu un sfat. Vă apreciez și vă mulțumesc din tot sufletul!

Și, nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc părinților, rudelor, prietenilor și tuturor celor care, într-un fel sau altul, și-au adus contribuția la succesul nostru academic.

Acestea fiind zise, dragi colegi, vreau să vă urez mult succes în tot ceea ce veți face, capul sus și, nu în ultimul rând, să aveți încredere că totul va fi bine!

Camelia Rat
Camelia Raț
Absolventă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *