„Oriunde te duci, mergi cu toată inima”

Emma Szigyarto

Discursul șefei de promoție 2017-2021, de la forma de învățământ cu frecvență redusă, cu ocazia festivității de absolvire

Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit, distinse Domnule Decan și cadre didactice universitare, dragi colegi, dragi părinți și stimați invitați!

În primul rând, felicitări nouă, absolvenților Facultății de drept!

Faptul că mă aflu azi în fața dumneavoastră se datorează curajului și ambiției de a merge mai departe, de a-mi depăși condiția de medic și a împleti două domenii nobile, medicina și dreptul. Dar acesta este valabil și pentru toți colegii mei de la IFR, care la rândul lor au avut curaj să meargă mai departe, pe lângă muncă și familie, au rupt din timpul lor liber și au avut ambiția de a veni la facultate și a sta din nou în bănci pentru a face școală. Personal consider că succesul și reușita nu țin de forma de învățământ, ci de persoanele implicate.

Să știți că nimic nu este întâmplător, fiecare efort depus ne-a direcționat spre ceea ce suntem astăzi. Ne aflăm aici azi cu toții pentru că merităm. Până la urmă dacă ai curajul să începi și ești perseverent, meriți să reușești!

Am parcurs împreună patru ani plini de emoție, cu succese, cu eșecuri, cu examene grele sau mai ușoare, dar în final au fost patru ani minunați. Au fost patru ani în care am trăit intens, ne-am bucurat de fiecare clipă petrecută împreună cu colegii, indiferent dacă aceste întâlniri au fost față în față, pe Moodle sau pe Zoom, indiferent de modalitate, când muncești cu pasiune, timpul trece fulgerător. Desigur, nu a fost ușor, dar pe viitor vor rămâne doar amintirile frumoase transformate în anecdote.

În primul rând doresc să mulțumesc persoanelor datorită cărora mă aflu azi aici, care mi-au oferit sprijinul necondiționat și care mi-au fost mereu alături. Doresc să arăt recunoștință logodnicului meu, care m-a susținut în cele mai grele clipe, prietenilor care m-au încurajat, familiei pentru încredere și sprijin moral.

Cu aleasă considerație le mulțumesc distinșilor profesori, pentru dăruire și răbdare. Am avut norocul de a învăța de la cei mai buni. Dintre aceștia reținem oameni minunați care prețuiesc valorile morale și care s-au străduit să ni le transmită și nouă. Vom păși într-o nouă etapă, una cu multe necunoscute, dar primii noștri pașii au fost bine ghidați. Și chiar dacă facultatea s-a terminat, educația noastră trebuie să continue.

În mod special vreau să mulțumesc tuturor colegilor. Cu ei am crescut și pot spune că m-am maturizat în acești ani. Am fost alături la cursuri și seminarii, la examene, și am conturat prietenii de durată. 

Mulțumesc șefului de an, lui Ionuț Pinca, pentru răbdare. Știu că nu au fost ușor de suportat miile întrebări, unele fără sens… Mulțumim, Ionuț!

De astăzi drumurile noastre se despart, dar împreună am reușit să deschidem orizonturile unei noi cariere profesionale cu un bagaj de cunoștințe pe care suntem datori societății să-l demonstrăm ca viitori profesioniști în domeniul științelor juridice.

Ceea ce îmi doresc este ca să intrăm în normalitatea de dinainte de pandemia SARS-CoV-2 și să avem un sistem în care să ne practicăm profesia onorabil la standarde peste medie.

Pentru că sfârșitul încununează opera, îmi închei discursul cu un citat din Confucius, care m-a inspirat: „Oriunde te duci, mergi cu toată inima”.

Dragi absolvenți, vă urez succes în viață și în cariera pe care o veți alege!

Felicitări nouă tuturor, promoția 2021!

Vă mulțumesc foarte frumos!

Emma Szigyarto
Emma Szigyarto
Absolventă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *