O studentă de performanță!

Iulia Ones

Cum vacanța e pe sfârșite, o zicală veche ne reamintește mereu că toamna se numără bobocii. Prin urmare, am ales să vă prezint povestea Iuliei Oneș, tânăra admisă cu cea mai mare medie, în cadrul primei sesiuni de înscrieri ce a avut loc la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. Trebuie să recunosc faptul că mi-aș fi dorit nespus de mult să o cunosc pe această tânără pe holurile facultății sau făcându-i un mini-tur prin sălile de curs dar, cu siguranță, vom avea și această ocazie.

Îmi poți spune câteva cuvinte despre tine?

          Mă numesc Oneș Iulia-Maria, am 19 ani și sunt din Zalău. Am absolvit liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” din localitate. De la vârsta de 9 ani am început să fac atletism, astfel, timpul meu liber a fost dedicat sportului.

O medie mare la Bacalaureat este ceva deosebit. A fost multă muncă pentru un astfel de rezultat?

          Pregătirea pentru Bacalaureat am început-o încă din clasa a 9-a. Având în vedere că am făcut sport de performanță, programul meu a fost destul de încărcat dar nu am renunțat, din dorința de a avea rezultate cât mai bune, atât la școală, cât și pe plan sportiv.

Știi, când suntem mici, părinții ne tot întreabă: „ce vrei să te faci când vei fi mare?”, tu ce anume îți dorești să devii când vei fi mare?

          Încă de mică îmi doream să devin avocat.

Decizia de a urma studiile superioare la o facultate de drept, a fost decizia ta sau mai degrabă ai fost îndrumată de către părinți?

          Deciziile legate de școală sau de cariera pe care vreau să o am le-am luat de una singură. Am discutat și cu părinții mei, iar ei m-au susținut tot timpul.

Ce anume te-a determinat să alegi facultatea de drept, în special Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir”?

          Am ales facultatea de drept „Dimitrie Cantemir” deoarece consider că mă va ajuta să îmi îndeplinesc visul.

Ai anumite așteptări în ceea ce privește această noua etapă din viața ta?

          Aștept cu nerăbdare să îmi întâlnesc noii colegi și profesori, dar și să trăiesc emoțiile și experiențele vieții de student.

Ce calități consideri că sunt necesare pentru a-ți atinge obiectivele?

          Trebuie să fim ambițioși, curajoși și perseverenți.

Dorești să le transmiți un mesaj încurajator viitorilor tăi colegi? Un gând bun poate?

          „Nimic nu este imposibil pentru cel care încearcă” – Alexandru Macedon

În încheiere aș vrea să o felicit din nou pe Iulia pentru meritele deosebite și pentru faptul că a acceptat să ne prezinte o fărâmă din povestea ei. De asemenea, îi doresc să obțină și pe parcursul anilor ce urmează note la fel de frumoase și să păstreze mereu această gândire pozitivă.

Denisa Tipus
Denisa Tipuș
Studentă, anul II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *