Învățăm, pentru că practicăm!

dezbatere

Cum reușim să învățăm atât de repede? Răspunsul este chiar simplu. Nu învățăm doar teorie, ci și practicăm alături de profesorii noștri. Seminariile nu sunt doar despre pregătirea noastră profesională sau despre cum trebuie să învățăm pentru a avea note cât mai bune la examen. Pe lângă aceste învățături, interacționăm foarte mult și învățăm unii de la alții. Astfel că dorința de a ne pregăti cât mai mult pentru viitoarea carieră în domeniul juridic apare involuntar.

Da, sunt perfect de acord cu faptul că facultatea de drept nu este tocmai ușoară. Dar cred că toți cei care am decis să urmăm această facultate avem așteptări mari de la noi și nu ne dorim să fie simplu. Chiar din contră, vrem să muncim din greu pentru a deveni profesioniști, să fim mândri, atât noi cât și familiile noastre, de toate reușitele pe care le avem în urma eforturilor depuse.

După mai bine de două luni de când sunt studentă la această facultate, sunt mândră de alegerea făcută, deoarece mă ambiționez, la fiecare curs sau seminar, să ascult, să învăț, să înțeleg, iar apoi să devin o avocată de succes. Însă cred că o mare parte a acestei motivații o constituie modul de predare al profesorilor. Ei își doresc cu adevărat să excelăm.

De exemplu, seminariile de drept civil ne stârnesc foarte mult interes, deoarece în cadrul fiecărui seminar, domnul profesor ne dă o speță, iar noi trebuie să găsim un răspuns relevant, dar și argumente suficient de convingătoare în completarea răspunsului. Astfel că învățăm să vorbim în public, să folosim termeni juridici, care sunt dificili pentru noi însă este necesar să-i înțelegem și să-i folosim corect și să formulăm argumente solide.

În ultimele minute rămase din seminar, rezolvăm grile bazate și ele pe spețe. Pentru a fi cât mai interactiv și pentru a înțelege cât mai bine, rezolvăm practic aceste spețe astfel: trei studenți au rolul de judecători, iar ceilalți studenți sunt împărțiți în două echipe: Alfa, respectiv Beta. Fiecare echipă este reprezentată de către un student care are rol de avocat. Avocatul care aduce argumentele cele mai bune câștigă, aducând astfel victoria echipei pe care o reprezintă.

Cam așa învățăm noi la facultatea de drept și suntem motivați să ne perfecționăm ca să ajungem printre cei mai buni.
Andreea Varvari
Maria-Andreea Varvari
Studentă, anul I, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *