IFR: Echilibrul familie-facultate-muncă

 Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca, prin oameni dedicați, a fost de fiecare dată aproape de toți studenții, le-a înțeles cerințele, le-a susținut alegerile și i-a sprijinit în drumul lor spre reușită. De aceea #FamiliaCantemir, așa cum ne place nouă, studenților, să-i spunem, se pliază pe nevoile oricărui student, chiar și ale celor mai ocupați dintre noi, dovadă stând astăzi și această generație de absolvenți ai formei de învățământ cu frecvență redusă, care ne-au împărtășit din experiența lor. Astfel:

1.     De ce ai ales Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca?

Am ales acestă facultate în urma recomandărilor absolvențior și pentru că doresc, pe viitor, să profesez în acest domeniu.

2.     Cum ai reușit să îmbini facultatea cu viața de familie și cu cea profesională?

Organizarea timpului este cea mai importantă. Este necesar un echilibru, nu trebuie neglijată nici viața de familie, nici cea profesională, nici facultatea. A fost imperios să știu cum să îmi împart timpul.

3.     Ce au reprezentat anii de facultate? Cum te-au influențat aceștia?

            A fost o perioadă frumoasă, mi-a adus împliniri pe toate planurile. Studenția e mereu de neuitat. Pe de altă parte, îmbogățirea cunoștințelor, o viziune mai clară asupra sistemului în care trăim, precum și multe aspecte care te ajuta în viața de zi cu zi.

4.     Care a fost atitudinea profesorilor vizavi de această formă de învățământ? Ai simțit că există diferențe între studenții de la ZI și cei de la IFR?

            Niciodată profesorii nu au făcut diferență între IFR si IF. Mereu am fost tratați în mod egal, uneori chiar pot să spun că au fost mai severi cu noi, fapt pentru care am și reușit să reținem mai multe detalii.

5.     Ce influență au avut relațiile de colegialitate?

E important ca mediul în care îți petreci câteva ore pe zi să fie un mediu plăcut, care să te ajute să înflorești. Prin urmare, colectivul e un aspect important, iar construirea unor relații de prietenie facilitează experiențele din cadrul facultății.

6.     În ceea ce privește sesiunea de examene, care a fost tactica pe care ai abordat-o?

            Fiind prezent la peste 95% din cursuri, am reușit să rețin o majoritate din informații, iar înainte de sesiunea de examene, făceam o recapitulare, apoi diferite exerciții (spețe) pe care le discutam cu colegii.

7.     În urma experiențelor acumulate pe parcursul facultății, ce sfaturi ai oferi viitorilor studenți?

                    Să fie corecți și cinstiți cu ei înșiși, să nu uite niciodată de unde au plecat și să se gândească de 10 ori și să aleagă o dată și bine. De altfel, să profite de studenție și să nu rateze nici o oportunitate! 

Absolvenții promoției 2020 IFR
Dalina Vălean
Studentă, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *