„I LOVE RULE OF LAW”. Călin Goia, solistul trupei Voltaj susține și promovează educația juridică în școli. Concurs de educație juridică pentru liceeni.

Călin Goia, tată a trei copii, implicat în mai multe campanii de sprijinire a elevilor, a inteles importanța educației juridice pentru elevi, care este un proiect ce are drept scop combaterea prin prevenție a activității delictuale din rândul tinerilor. Studiile recente arată că tot mai mulți minori trec pragul instanțelor din România, fapt îngrijorător pentru modul în care evoluează societatea. Asociația VedemJust, a inițiat un proiect care își propune ca tinerii să conștientizeze importanța cunoașterii legii, precum și deprinderea unor cunoștințe juridice necesare într-o societate sănătoasă.

Noi, studenții Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj, suntem voluntarii care rezonează cel mai bine cu beneficiarii proiectului, datorită avantajului vârstei apropiate de aceștia. În urma cursului intensiv de instruire a voluntarilor, ne deplasăm în licee, în mijlocul elevilor și le facilităm receptarea informațiilor.

Numai respectarea legii garantează libertatea, iar legile sunt făcute ca să fie respectate.

Toate informațiile necesare le găsiți în Ghidul de Educație Juridică, ghid pe care, de fiecare dată, studenții îl dăruiesc celor mai curioși și interesați dintre elevi. Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj vine în întâmpinarea tinerilor printr-un concurs organizat în trei etape, dispunând de o perioadă de pregătire prealabilă a elevilor în timpul orelor de educație non-formală susținută de către studenți în școli. Scopul concursului este dobândirea cunoștințelor necesare unei societăți sănătoase, a judecăților de valoare într-un mod distractiv, atractiv din punct de vedere al modului de desfășurare și stimulativ din prisma premiilor ce vor fi acordate. Facultatea depune toate diligențele necesare bunei desfășurări, dorind ca acest concurs să trezească interes pentru beneficiarii proiectului.

Concursul  LOVE RULE OF LAW” se adresează elevilor din clasele IX-XII de la unitățile de învățământ din Transilvania si se va organiza în perioada 16 martie-30 aprilie 2020

Pentru detalii accesati site-ul www.dimitriecantemir.ro

 Înscrierea la concurs se va realiza printr-un email la adresa decan@dimitriecantemir.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *