FACULTATEA DE DREPT A UCDC – O FAMILIE

Având în vedere că admiterea în noul an universitar e în pragul ușii, m-am gândit să aștern o parte din gândurile mele și experiența mea despre ceea ce înseamnă Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”.

Este a doua facultate pentru mine, absolvind acum 9 ani Facultatea de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, așadar cel mai probabil, acum am o altă viziune și percepție asupra lucrurilor decât aveam la 20 de ani.

Alegerea facultății de drept pentru mine a venit dintr-o motivație personală, într-un moment dificil al vieții mele, în care încercam să mă recuperez dintr-o traumă suferită. În acea perioadă, într-una din multele mele nopți nedormite, în mintea mea a apărut un gând, pe care acum sunt convinsă că Cineva din Univers a dorit să mi-l trimită: cum ar fi să mă înscriu la drept? În următoarea secundă, am luat în mână telefonul și am căutat calendarul admiterii, care începea în doar câteva zile. Căutarea a fost țintită pentru această facultate, a acestei universități, nici măcar o secundă nu m-am gândit să caut altceva. Am stat puțin pe gânduri, nu eram sigură în acele momente ce fac. Mă întrebam în sinea mea de ce aș vrea să am din nou sesiune, examene, învățat, stres după sutele de examene date în cei 6 ani de Medicină, după examenul de rezidențiat pentru care am stat închisă în casă mai bine de 6 luni și am văzut lumina soarelui doar pe fereastră, apoi examene în cei 4 ani de rezidențiat, pe urmă examenul de medic specialist, admiterea la doctorat și lista poate continua.

 Totuși, înscrierea la facultatea de drept nu o percepeam ca urmând să fie o greutate pentru mine, ceva în interiorul meu îmi spunea că este ceea ce trebuie să fac, aveam o inexplicabilă stare de liniște când mă gândeam la înscriere. Așa că, a doua zi am început să îmi pun la punct actele pentru dosar, iar peste câteva zile eram la facultate, plătind taxa de înscriere. Peste două săptămâni, am văzut rezultatele, eram admisă. Anul 1, prima zi de școală: nebunia de rigoare cu descifrarea orarului, găsirea sălilor etc., una peste alta, am cam ratat-o J. Începutul poate fi ceva mai greu, ca orice început, dar cu siguranță lucrurile se liniștesc și veți experimenta personal ceea ce vă descriu eu prin cuvinte.

În cadrul acestei facultăți am cunoscut oameni minunați, am legat niște prietenii frumoase, colegii mei sunt oameni interesanți, curajoși și muncitori, ce au la rândul lor meserii axate pe ajutorul semenilor, chiar dacă asta presupune riscarea propriei vieți.

De asemenea, fiecare dintre profesorii pe care am avut onoarea să îi cunosc în acești 2 ani de facultate este un cadru didactic deosebit, cu vocație și dăruire spre studenți, ceea ce este mai rar întâlnit în ziua de azi. Pe lângă calitățile didactice, acești profesori sunt oameni deosebiți, iar căldura lor și dragostea pentru meserie, pentru drept și pentru studenți o veți simți cu ocazia fiecărui curs al fiecăruia dintre ei. În această facultate veți regăsi profesori inteligenți, dar care știu să vă asculte și să vă înțeleagă și din punct de vedere uman, cărora le puteți explica orice situație de viață pe care o aveți, cărora le puteți cere ajutorul, înțelegerea sau sprijinul și pe care, vă asigur, că le veți primi negreșit!

 Personal, pot spune că în această facultate am găsit mult mai mult decât m-aș fi așteptat, am găsit o familie, iar, ceea ce este cel mai important este faptul că profesorii acestei facultăți știu să vă facă și pe voi, ca studenți, să simțiți cu adevărat că faceți parte din această familie! Calitățile acestor profesori m-au făcut să fiu sigură că am făcut alegerea corectă, că mă aflu acolo unde trebuia dintotdeauna să fiu!

Dragi profesori, doresc să vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru dăruirea cu care vă faceți meseria de dascăl, pentru înțelegere, pentru încurajări și pentru ambiționarea noastră să ne depășim limitele! Într-o notă personală, vă mulțumesc pentru ajutorul neștiut pe care mi l-ați oferit, pentru că ați fost o parte importantă a regăsirii mele ca om și depășirea cu bine a unor momente traumatizante! Aștept cu nerăbdare următorii 2 ani de facultate, sunt convinsă că vor fi la fel de frumoși și interesanți precum primii 2 ani!

Dragi viitori studenți, să nu aveți nicio urmă de îndoială în momentul în care vă înscrieți la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, cu siguranță faceți alegerea potrivită! Mult succes! 

Nadina Pop
Studentă, anul II IFR, Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *