Experiența procesului simulat la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj

Sunt recunoscător că am avut ocazia să particip la Procesul simulat ediția 2019, un proiect organizat în fiecare an pentru studenți (și nu numai) care are în vedere punerea în practică a celor studiate atât în ramura dreptului penal cât și în ramura dreptului procesual penal. Pe parcursul proiectului am reușit să-mi descopăr noi abilități și să mi le îmbunătățesc pe cele pe care le aveam, să progresez alături de niște oameni ambițioși învățând ce înseamnă munca în echipă și susținerea, pe tot parcursul pregătirii, a două persoane excepționale, respectiv doamna Conf. univ. dr. Sorina Siserman și doamna Lect. univ. dr. Narcisa Radu, cărora atât personal, cât și în numele grupului, le mulțumesc pentru îndrumarea și răbdarea pe care au avut-o cu noi.

Experiența respectivă m-a ajutat să privesc cu alți ochi profesia de judecător cât și profesia de avocat sau procuror și m-a determinat să asist și anul acesta la Procesul simulat ținut pe data de 10.03.2020, realizat de către colegii noștri din anul III, care au pus în scenă un caz inspirat din viața reală. În ciuda evenimentelor nefavorabile care au grăbit prezentarea procesului, prestația a fost excepțională, dovedind că în spatele unui asemenea eveniment sunt multe ore de muncă, perseverență și dedicare.

Doresc să îi felicit pentru efortul depus și, de asemenea, vreau să le transmit colegilor din anii mai mici să nu piardă această oportunitate de a face parte din acest proiect care îi va ajuta să adauge câte o cărămidă la “zidul” grandios pe care doresc să îl construiască.

Precum afirmă Roger Martin du Gard “Poți face întotdeauna mai mult decât ai crezut.

Nicolae Babiciu
student anul IV Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *