Drumul de la teorie la practică

„Cel ce iubeşte practica fără teorie este ca un marinar care se urcă pe o navă, fără cârmă şi busolă şi nu ştie niciodată unde ar putea să fie azvârlit.” (Leonardo da Vinci)

Salutare! Numele meu este Carmen Ilea și sunt studentă în anul III în cadrul Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca.

Vreau să vă relatez în câteva cuvinte experiența mea frumoasă din cadrul unei Societăți de Avocatură, experiență care a început acum aproximativ 8 luni. Am avut oportunitatea de a pune în aplicare informațiile învățate în decursul fiecărui an universitar de la distinșii profesori, care au dat dovadă de multiple cunoștințe juridice, excelente abilități de comunicare, profesionalism și multă răbdare. Am învățat să redactez diferite documente juridice, am înregistrat cereri de chemare în judecată la instanță, am discutat spețe și dosare cu echipa de avocați. Mai mult decât atât, am participat la ședințe de judecată, unde am învățat în avans anumite aspecte procedurale.

 

Practica la un cabinet de avocatură este benefică pentru fiecare student, nu numai prin prisma acumulării de noi cunoștințe, ci și datorită posibilității de a realiza dacă te potrivești într-adevăr cu această profesie. Luând în considerare toate avantajele obținute prin efectuarea stagiilor de practică, îi îndemn pe toți colegii să facă acest pas, indiferent de anul de studiu și aștept cu nerăbdare să împărtășim următoarele experiențe!

Carmen Ilea
Studentă, anul III, în cadrul Facultății de Drept “Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *