Dreptul în epoca tehnologiei

Conferința internațională „The Efficiency of Legal Norms”, organizată de Facultatea de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir”, a ajuns la ediția cu numărul IX, pentru prima dată în mediul digital. Aceasta a avut ca tematică modul în care noile tehnologii sunt implementate și utilizate ori modalitatea prin care acestea afectează domeniul juridic și nu numai. În ceea ce privește desfășurarea conferinței, aceasta a decurs conform așteptărilor, fiecare invitat prezentându-și tema de dezbatere într-un mod, zic eu, profestionist și temeinic, potrivit unei astfel de întruniri.

Pe parcursul celor trei zile în care s-a desfășurat, susținătorii lucrărilor științifice, atât cadre didactice ale facultății noastre, cât și profesori, conferențiari, lectori și doctori invitați din țară și din străinătate, juriști și alți practicanți ai dreptului au reușit să-mi atragă și mențină atenția, stârnindu-mi curiozitatea vizavi de subiecte variate precum: clonarea, inteligența artificială, folosirea criptomonedelor, dezvoltarea și impactul tehnologiei de-a lungul timpului etc.

O altă parte interesantă, care s-a dovedit a fi o provocare, a constituit-o momentul în care vorbitorii și-au argumentat opiniile în limbile franceză și engleză (fiind abordate subiecte de specialitate). Pe măsură ce înaintam în timp, în discuții și discursuri, simțeam cum atmosfera devine din ce în ce mai familiară, mai plăcută și mai captivantă. 

Această oportunitate mi-a oferit o viziune deosebită asupra întâlnirilor de acest fel. Am început să îmi doresc din ce în ce mai mult să învăț, să mă informez și perfecționez, pentru a fi capabilă să particip la rându-mi, în mod activ la o astfel de întrunire, asemeni modelelor pe care, norocoasă fiind, îi pot numi mentori.

Otilia Apreotesei
Studentă, anul II, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *