Discursul Șefei de Promoție 2020 – învătământ cu frecvență

Distinși Profesori, dragi colegi,

Azi scriu aceste cuvinte cu gândul la voi, imaginându-mă în prezența voastră fizică, nu virtuală, în locul în care trebuia, pentru un moment, să ne regăsim toți la finalul acestui drum pe care l-am parcurs împreună, cu bune și cu rele, sărbătorind reușita noastră. Chiar dacă acest scenariu a fost imposibil de realizat, nu m-am descurajat și am dorit să vă transmit gândurile mele pozitive și vouă, chiar dacă doar în scris.

În primul rând aș dori să le mulțumesc dinstinșilor noștri profesori, care ne-au călăuzit în toți acești ani, alimentând pasiunea noastră pentru drept. În special, le mulțumesc pentru încurajarea, îndrumarea și susținerea de care au dat dovadă nu doar în calitate de buni cunoscători și practicieni ai dreptului, ci și ca simple ființe umane. Spun asta pentru că le sunt recunoscătoare nu numai pentru toate eforturile depuse în așa fel încât noi să înțelegem logica prezentă în spatele oricărei dispoziții legale sau act normativ, ci și pentru încrederea pe care ne-au oferit-o mereu, crezând în noi, uneori mai mult decât am crezut noi înșine, chiar și atunci când poate aveam gândul de a renunța la acest drum.

Vouă, colegilor, mă adresez cu speranța ca voi să nu abandonați drumul pe care l-ați început acum patru ani, ci să vă gandiți la toate țelurile pe care le aveți, să nu amânați nimic din ceea ce puteți și vă doriți să realizați. Știu că a fi student la drept a însemnat, pentru fiecare în parte, pasiune pentru acest domeniu, perseverență, timp și mult prea multă răbdare. Însă, cu siguranță acest imens sacrificiu, a meritat! Vă încurajez doar să aveti răbdare, să credeți în voi, să continuați să vă sacrificați pentru atingerea viselor voastre, să nu renunțați la orice obstacol vă va rezerva viitorul. Credeți în voi, în abilitățile voastre, deoarece urmează alte drumuri, alte dificultăți, alte speranțe și alte provocări.

Felicitări nouă!

 

 

Păcurar Lisa Maria Ambra
Absolventă a Promoției 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *