DISCURS FESTIV

Alexandru Cordos decan FDCN Discurs

Cu ocazia festivităţii de absolvire a promoţiei 2021

Înaltpreasfințite Părinte Mitropolit Andrei, Doamnelor Prorector, distinşi invitaţi, dragi absolvenți, colegi profesori si părinți.

Voi începe alocuțiunea mea cu un îndemn pe care ni l-a transmis peste secole mentorul nostru spiritual, Dimitrie Cantemir: „Omul dorește să știe tot ce se poate ști: deci să cercetăm, să căutăm, să aflăm, să știm”.

Acum, când Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, împlinește 30 de ani de la înființare, doresc să vă mulțumesc și să vă felicit pentru alegerea făcută în urmă cu 4 ani, de a urma cursurile facultății noastre, care aparține uneia dintre cele mai importante și de prestigiu universități din România, Universitatea Creştină ,,Dimitrie Cantemir” Bucureşti.

După un an complicat și plin de incertitudini, azi încheiați un capitol important din viața și educația voastră, dar drumul nu se încheie aici. Rememorând experiența mea, sunt convins că aveți gânduri și speranțe pentru viitor și că nu vă este ușor. Viața reală vă așteaptă cu multe proiecte și oportunități, dar și cu multe dezamăgiri și eșecuri. În astfel de momente, gândiți-vă că faceți parte din marea familie a cantemireștilor și că suntem mereu aici pentru voi.

Au fost 4 ani în care absolvenții de azi au avut un corp profesoral de elită, format într-o Universitate de prestigiu, care în acest an împlinește 31 de ani de existență. O universitate care oferă în prezent condiții de studiu și devenire profesională comparabile cu cele ale oricărei instituții de învațământ publice sau private din Europa şi nu numai.

Trebuie să priviți cu speranță către viitor!

Să fiți mândri de faptul ca sunteți absolvenți ai Facultății de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București!  

Alexandru Cordos
Alexandru Cordoș
Decanul Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca
a Universităţii Creştine ,,Dimitrie Cantemir” Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *