Din paginile jurnalului studentei de la drept…și nu numai

Este aproape ora 23:00, seara de dinaintea examenului… deși ar trebui să dorm, gânduri precum ,,Oare am reușit să parcurg toată materia cum se cuvine?” sau ,,Oare dacă o să îmi pice subiectul X, ce o să spun despre acesta?” nu mă lasă să închid ochii.

Pentru mine a fost o săptămână destul de plină. Am avut 2 examene și un colocviu, mâine urmând cel de-al treilea examen.

În tot zbuciumul interior, provocat de sesiune, m-am gândit să scriu câteva cuvinte, pentru voi dragi colegi, și să vă spun că aveți dreptul să vă stresați, dar aveți obligația să nu disperați. Să priviți lucrurile așa cum sunt. V-ați trezit cu o restanță? Nu e nicio problemă, e doar o ocazie de a consolida cunoștințele (doar să nu faceți din asta o obișnuință).

Recunosc, sesiunea este și pentru mine un factor de stres, înmulțit cu 2; mereu se suprapune cu sesiunea de la cealaltă facultate la care studiez. O să mă aștepte 3 săptămâni palpitante și zile cu două examene în aceeași zi. Cu toate acestea, încerc să mă relaxez și să nu îmi încarc creierul cu lucruri inutile, fac loc informațiilor. De aceasta, în pauzele de învățat merg și alerg (mens sana in corpore sano). Apa și Lecitina ajută și ele la procesul de asimilare.

Acestea fiind spuse, vă doresc multă răbdare, putere de muncă și spor la învățătură.

Cu drag, o studentă de la drept… și nu numai!

P.S. ,,Fie ca nu doar timpul să treacă în această sesiune.”

Diana Popuța
Studentă, anul III, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *