De la simplu la complex. O conferință în vreme de pandemie

conferinta

„Dacă vom rămâne treji, conștienți de acest mare mister care este viața, vom vedea că am fost plasați perfect, exact la locul potrivit pentru… a schimba lumea.” James Redfield

Consider citatul mai sus amintit ca fiind cel mai potrivit pentru a reda într-o manieră succintă clipele petrecute zilele acestea în compania unor oameni, cercetători și profesori de excepție. Am avut deosebita plăcere să fiu martor la prezentarea a o sumedenie de lucrări interesante în cadrul celei de-a zecea ediții a Conferinței Internaționale ”THE EFFICIENCY OF LEGAL NORMS”, organizată de Facultatea de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București. Pot afirma faptul că a fost o experiență unică, mă bucur că am contribuit cu o mică parte la organizarea acestui eveniment pe care, personal, îl consider unul extrem de reușit. 

Lucrul care ne face interesanți este acela că suntem diferiți și aici mă refer la faptul că avem opinii diferite, fiecare privim lucrurile din anumite puncte de vedere și în același timp avem dorința să reflectăm și la alte opinii. Am fost plăcut surprins să ascult lucrări și puncte de vedere din afara granițelor țării sau chiar a continentului. Unele din lucrările prezentate mi-au stârnit interesul ( de exemplu ”Ne bis in idem – Existence, Consequences and Processual Remedies”; ”The Legal-Criminal and Criminological Characteristics of Infanticide”) și am început să fac și eu cercetările de rigoare cu privire la acestea.

De asemenea, consider că este necesar să ne limpezim mintea, să facem abstracție de cotidianul ce ne înconjoară și să cercetăm, să reflectăm la adevăratele probleme ce se nasc în societate și să conștientizăm că de rezolvarea lor depinde elaborarea unor acte normative corect întocmite. În acest sens, este necesar ca legiuitorul să respecte cu strictețe tehnica legislativă de elaborare a normelor juridice și prin a lor redactare să fie rezolvate problemele reale ale societății și ale sistemului de justiție.

Aș încheia acest scurt articol prin a adresa mulțumiri fondatorilor acestei conferințe și celor care au făcut posibilă organizarea ei an de an, chiar dacă ne-am aflat într-o situație mai puțin favorabilă la nivel global și anul acesta.

Sebastian Seica
Sebastian Seica
Student

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *