De ce să alegi Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca?

Proaspăt absolvent al liceului fiind, ți se deschid multe căi, odată cu promovarea examenului de Bacalaureat. Oportunități nenumărate se ivesc la orizont, iar tu ești pus în fața unei decizii importante care îți va influența atât anii ce urmează, cât și viitorul. De unde știi ce să alegi? Ce te ghidează spre alegerea ta? Oare părerea apropiaților este un criteriu de a alege?

În calitate de student care se poate declara potrivit pentru facultatea pe care a ales-o, prietenește, îmi propun să îți prezint ție, dragule absolvent de liceu, câteva motive pentru care să alegi Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca.  Voi sublinia, pentru început, faptul că alegerea trebuie să provină dintr-un echilibru minte-suflet, deoarece anii de facultate sunt superbi, sunt cei în care te dezvolți cel mai mult, pe toate planurile, te maturizezi și începi să vezi viața cu alți ochi, iar pentru aceste motive alegerea trebuie să îți aparțină și să privească interesele și calitățile tale pe care vrei să le dezvolți în viitor.

La Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca studenții se bucură, pe lângă totalitatea aspectelor de tip material necesare facilitării învățării, de profesori în adevăratul sens al cuvântului, persoane dedicate, care depun toate diligențele pentru a îndruma, educa și învăța studentul dornic de a asimila cunoștințe juridice. La această facultate, primordial este progresul fiecăruia în parte, priceperea materiei și punerea în practică a celor învățate deoarece, după cum știm, „Fără îndoială, teoria fără practică, […] e foarte slabă, foarte puţin atrăgătoare” (Titu Maiorescu). Un alt aspect pe care vreau să îl punctez este acela că, învățarea se realizează și în mod non-formal: pe tot parcursul anului, există seminarii, cursuri, activități extra care privesc: petrecărețul din tine (Balul Bobocilor), speaker-ul din tine (Proiectul „Educație Juridică Pentru Liceeni”), ecologistul (Activitatea de Reîmpădurire), altruistul (Proiectul „Fii și tu Moș Crăciun!”), excursionistul (Excursiile la Senatul României, Muzeul Colecțiilor de Artă, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională, Banca Națională a României), sportivul (Maratonul WIZZ AIR Cluj-Napoca), blogger-ul (blogul facultății „Să fii drept la DREPT!”), filosoful (Cercul de Filosofie Juridică, relații publice și comunicare), cercetătorul (Sesiunea națională de comunicări științifice a studenților și masteranzilor), economistul (Lecție de educație financiară „Școala de Bani”). Pe de altă parte, un eveniment anual cu care facultatea noastră se mândrește, iar noi studenții îl așteptăm cu mare interes, este Procesul Simulat, prin care toate cunoștințele în domeniu sunt puse în practică, în fața audienței, beneficiind de îndrumare atentă din partea profesorilor noștri. Bineînțeles, sesiunea este un alt eveniment nou pe care îl vei experimenta, însă dăruirea de care îți povesteam și ajutorul pe care o să îl primești la această facultate, va facilita această perioadă.

Închei prin a-ți ura multă inspirație în alegerea facultății pe care o vei urma, iar dacă dorești să faci parte dintr-un colectiv vesel și prietenos, să înveți dreptul într-o familie care îți poate oferi spijin în toți anii de facultate, #FamiliaCantemir te așteaptă cu brațele deschise! Alege înțelept, alege Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca!

Toate cele bune,

O studentă

Dalina Vălean
Studentă, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *