De 1 iunie, să ne amintim de visurile noastre

La data de 1 iunie, fiecare dintre noi își amintește de visurile din copilărie care ne trezesc un sentiment de melancolie în suflet, rememorăm cu drag toate momentele din copilărie unde eram neastâmpărați și puși mereu pe șotii, ne amintim de toate jocurile, de zgârieturile și hainele nu tocmai la modă.

 Povestea unui vis, a visului meu, a început încă de prin ciclul gimnazial, visam să devin avocat sau procuror, să port și eu cândva robă, ori un costum care inspiră un aer de superioritate. Cu timpul, majoritatea prietenilor și chiar și familia îmi repetau: „sunt niște visuri și odată cu maturizarea o să vrei altceva”, iar atunci, în ciuda tuturor descurajărilor și negativismului mi-am propus un scop, acela fiind să-mi îndeplinesc visul. În cele ce au urmat, am depus foarte mult efort și am cântărit această decizie de 10 ori. Absolvind liceul, am ales orașul cu cele mai multe posibilități și oportunități pentru a învăța la facultatea de drept, indiferent de distanța care mă desparte de casă și sentimentul de dor care mă urmărește. Acum sunt aici, în Cluj, la facultatea pe care mi-o doream, unde mi se deschid multe oportunități, important fiind să îți dorești să-ți urmezi visul. Primul pas spre atingerea scopului, cred eu, a fost îndeplinit cu succes. Acum pot să spun că sunt mândră de mine că am trecut peste negativismul de care eram înconjurată, nu am cedat influențelor și am făcut așa cum am crezut eu că este cel mai bine pentru mine.

Aș vrea să subliniez faptul că, dacă ai un vis din copilărie și chiar dorești să se îndeplinească, este nevoie de ambiție și răbdare căci numai așa ajungi în vârful piramidei succesului. Totul depinde numai de noi și de nimeni altcineva. Nu exista limite de vârstă când vine vorba de această zi, oricare dintre noi, mic sau mare, poate să se simtă copil, ba mai mult, are nevoie de a lăsa în urmă problemele pentru o zi din an, 1 iunie.

Cătălina Șmundeac
Studentă, anul I, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *