Cum facem să #stămacasă?

stay home

Întrebarea care le trece tinerilor prin cap în aceste zile este „Ce pot face în casă atât de mult de timp?”. Vreau doar să vă gândiți că salvați lumea prin a sta acasă. Doresc să îl citez pe Blaise Pascal: „descopăr că toată nefericirea oamenilor vine dintr-un singur lucru, acela că nu ştiu să rămână singuri într-o odaie”.

Acasă, pentru mine, este locul unde nu te poți plictisi. Sunt o sumedenie de activități pe care le poți face acasă, pentru a „omorî” timpul din perioada carantinei, iar eu vă sar în ajutor cu niște propuneri.

Una dintre activitățile propuse de mine ar fi vizionarea unui film sau a unui serial bun. Mulțumim Netflix-ului și HBO-ului că există! Avem de unde alege: de la comedie la acțiune, există pentru fiecare dintre noi ceva de vizionat. Eu sunt entuziasmată de apariția
noului sezon din „Casa de papel”. De asemenea, poți viziona spectacole de teatru chiar din fotoliu, doar trebuie să accesezi site-ul Teatrului Național.

O altă activitate ar putea fi pictura. Ai nevoie doar de acuarele, pensule și hârtie pentru a-ți găsi un nou hobby sau pentru a-ți descoperi o nouă înclinație: spre artă. Dacă ai nevoie de
inspirație, există multe muzee online prin care te poți plimba.

Nu în ultimul rând, nu uitați să faceți mișcare o dată pe zi, minim 15 minute. Fie de pe Youtube, fie urmăriți live-ul vreunui antrenor pe Facebook sau vă personalizați un mini antrenament, sportul este important în menținerea condiției fizice în aceste zile „sedentare”.

Sper ca aceste sugestii să vă fie de folos pentru a vă face șederea în casă mult mai ușoară.

Melisa Szekely
Studentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *