Cum facem față pandemiei ca studenți?

Student in pandemie

Perioada studenției este frumoasă, însă pandemia ne-a arătat o altă față a acesteia, alta decât cea pe care noi o știam. Proaspăt ieșită de pe băncile școlii, boboacă în anul I la Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj, pot spune că, față de ceea știam eu că înseamnă facultatea, realitatea este total diferită in zilele noastre.

O întreagă generație a văzut cu proprii ochi cum educația îi este întreruptă. Cu toate facultățile închise și cu majoritatea evenimentelor anulate, mulți studenți ratează activitățile pe care obișnuiau să le facă zilnic și totodată simt pe pielea lor cum comunicarea devine din ce în ce mai greu de realizat.

Cu toate că ne simțim uneori izolați, anxioși, neliniștiți, dezamăgiți si plictisiți, trebuie să privim lucrurile cu optimism, și să ne gândim că această perioadă ne poate ajuta să ne dezvoltăm și să privim lucrurile cu alți ochi.

În condițiile actuale, să ne ocupăm timpul cu diverse activități ne poate ajuta să facem față cu brio situației. Printre activitățile preferate se numără și gătitul, cititul unei cărți, vizionarea unui serial, a unui documentar sau a unui film bun, exercițiile fizice acasă etc. E nevoie să facem lucruri pentru noi înșine. V-ați dorit vreodată să faceți ceva nou, însă nu ați avut nici timpul nici răbdarea necesară? Cum ar fi să învățați o nouă limbă străină, să studiați un instrument muzical sau să meditați? Ei bine, pandemia ne permite acest lucru. Ne putem concentra mai mult pe noi, pe studiu, proiecte, pasiuni și, de ce nu, să învățăm lucruri noi. Perioada studenției este frumoasă, și merită să o simțim din plin, adaptându-ne la zilele în care trăim. Dezvoltarea personală și studiul pot fi prioritare pentru noi toți. Faceți o listă cu obiectivele pe care vreți să le duceți la bun sfârșit anul acesta, și nu vă lăsați până nu le îndepliniți. Doar așa putem să fim productivi. 

Am să las aici câteva idei de filme/seriale/documentare care merită vizionate de orice student. Încep cu câteva filme: -> A civil action (1998); A cry in the dark (1998); A night at opera (1935); A time to kill (1996); A soldier’s story (1984). Cat despre seriale, pot recomanda: Suits, How to get away with murder, Law and order, The mentalist, Boston Legal. Iar când vine vorba de cărți: Portretul lui Dorian Gray de Wilde; Procesul de Kafka; Plânsul lui Nietzsche de Yalom.

Totodată, comunicarea cu exteriorul este foarte importantă. Rețelele de socializare ne ajută sa comunicăm în permanență cu prietenii, cu familia și cu cei dragi. Chiar dacă noi, cei din anul I, nu am reușit încă să ne cunoaștem îndeaproape, dat fiind contextul actual, avem posibilitatea să o facem prin intermediul tehnologiei. O metodă prin care vă puteți cunoaște mai bine ar fi să inițiați o sesiune video, în timpul căreia fiecare dintre voi să spună câteva lucruri despre el. În acest mod, vă puteți face o idee unii despre alții, și puteți să legați chiar prietenii de lungă durată.

În încheiere, pot spune că, indiferent de condițiile în care trăim acum, studenția rămâne cea mai frumoasă perioadă a vieții, pata de culoare de care avem nevoie cu toții. Chiar dacă aceasta a luat o altă formă acum din cauza condițiilor actuale, trebuie să profităm la maxim de orice oportunitate de a ne dezvolta, și de a dobândi lucruri noi. Așa cum spunea și Albert Einstein “Învață din ziua de ieri, trăiește pentru ziua de azi, speră pentru ziua de mâine”.

Diana Borsos
Diana Borșoș
Studentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *