Bum! Sunt student la Cluj!

Student la Cluj

Bună, mă numesc David, am 19 ani și sunt din minunatul oraș Târnăveni (nu ați auzit de el, știu, dar aveam nevoie de introducere). Venind dintr-un oraș mic, am fost fascinat de Cluj. Îmi doream de copil să fiu student aici, deci pot spune că mi-am îndeplinit un vis. Am să vă povestesc în cele ce urmează despre acomodarea mea în marele oraș.

La început, a fost șocul cultural care m-a lovit, Clujul fiind o adevărată armonie de culturi, personalități importante, muzee, facultăți de top, viață de noapte… Pe scurt, am simțit că am ajuns în Raiul Pământesc. Ca orice aventură, și a mea a avut, are și va avea provocări dificile, pentru mine provocarea supremă fiind crearea unui grup de prieteni. Simțeam că sunt „picat din plop”, nu vorbeam cu nimeni, eram speriat de nu fi plăcut de colegii mei, de a fi respins, până când am tras aer în piept și am început să vorbesc cu ei. Mi-am dat seama că nu eram singurul care se simte străin aici, si ei erau speriați ca și mine, dar am reușit în cele din urmă să trecem peste aceste bariere și să legăm prietenii minunate.

Un alt liant care a întărit relațiile dintre noi a fost Balul Bobocilor. Pe scurt, îmi doream să fiu Mister Boboc în liceu, dar astrele nu au fost în favoarea mea în ziua preselecției, deci am decis să particip la facultate. Nu regret alegerea făcută, așa am cunoscut și studenții din anii mai mari și astfel ne-am extins grupul de prieteni sau cum spunem noi: familia UCDC.

Că veni vorba de UCDC, am să vă povestesc și despre locul unde ne petrecem mare parte a timpului… Mulți ar spune că e terasa restaurantului din campus, dar de fapt e Facultatea. Ca orice student de anul I, emoțiile, teama de necunoscut erau prezente constant în mintea mea, dar totul a dispărut când am văzut zâmbetul, căldura, dorința de ne ajuta în formarea noastră ca viitori juriști a profesorilor. Mai mult decât atât, pe lângă relațiile profesor-studenți, dascălii noștri au insistat ca noi să participăm la activități organizate de Facultate, activități care ne îndeamnă să fim mai buni, să comunicăm între noi, să ne exprimăm opinia legat de ce am putea face pentru ca facultatea să devină o a doua casă pentru noi.

Acum pot spune că toate piesele de puzzle ce formează viața mea în orașul mare se pun cap la cap, încet dar bine, cum spun ardelenii și că sunt mândru că fac parte din familia UCDC și aștept cu nerăbdare să văd ce ne rezervă viitorul nostru aici.

David Tanase
David Tănase
Student, anul I, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *