Aspecte teoretice și practice privind traficul și consumul de droguri” ep.3

Conform promisiunii, revenim cu episodul 3 și vă reamintim că Facultatea de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universitatii Creștine „Dimitrie Cantemir”, în colaborare cu Biroul Teritorial Cluj-Napoca al instituției Avocatul Poporului, a organizat în data de 28 octombrie 2019, un Seminar cu tema

 ”Aspecte teoretice și practice privind traficul și consumul de droguri”.

 

Comisar Sebastian Marcu și Jeno Szabo din cadrul Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog, Agenția Națională Antidrog, au participat la activitatea noastră abordând tema : Aspecte practice în prevenirea consumului de substanţe psihoactive.

Am vizionat un scurt film, in care protagonistul principal este un tânăr, fost consumator de droguri, care povestește trauma și neputința pe care le-a experimentat în urma consumului de droguri de la o vârstă fragedă.

Pe măsura derulării poveștii de viață dezvăluită în fața noastră, am putut, chiar și din ipostaza de simpli privitori, să ne identificăm cu trăirile tânărului consumator de droguri, începând cu starea euforică, trecând prin starea de dezorientare și terminând cu lupta împotriva dependenței.

Filmul ne-a lăsat fără cuvinte, deși a fost cu final fericit, nu putem să nu ne întrebăm, câți dintre tinerii consumatori experimentează drama de a nu reuși să se reabiliteze, să treacă cu bine prin perioada de dezintoxicare care este cumplit de grea, să revină la o viață normală?

La final, studenții au putut adresa întrebări și au participat la aplicații practice. Cu un echipament special, a fost simulată starea pe care o induce drogul, astfel încât să fie perceaptibilă într-un mod autentic, personal, lipsa de control asupra propiului corp în situația consumului de stupefiante .