ALERTA: Educația învinge!

Dragi studenți,

Pentru că întotdeauna ne-am dorit ca examenele și cursurile să își găsească aplicabilitate în viața noastră cotidiană, vă invit în această perioadă să găsim modalitatea cea mai eficientă de informare în legătură cu evenimentele care se desfășoară. #COVID19

 

Așadar vă îndrum să accesați în obținerea de informații, site-urile oficiale atât ale instituțiilor locale, naționale europene și internaționale.

 

La cursuri vă vorbeam despre imporțanța de a diferenția instituțiile internaționale prin prisma misiunii lor și Uniunea Europeană. În această perioadă instituțiile prin organele abilitate iau măsuri de prevenire și combatere în legătură cu prezenta epidemie. Vă invit să accesați site-urile de mai jos pentru a aplica practic materia pe care am parcurs-o.

De asemenea doresc să împărtășesc cu voi site-urile jurnalistice pe care le urmăresc în legătură cu noutățile și evoluția Coronavirus.

 

Este de notorietate, faptul că sursele care apar pe rețelele de socializare, cele mai accesate fiind ‘facebook’ sunt de evitat, în condițiile în care multe dintre informații provin dintr-o propagandă mediatică sau jurnalistică care au menirea să distorsioneze realitatea.

Pentru a fructifica educațional această perioadă și a percepe situații similare pe care le trăim, vă invit să vizionați următoarele filme care surprind în mod comic trăiri și momente politice și istorice (crize politice și instituționale).

 

  1. Adio, Lenin ( Germania, 2003, Regizor, Wolfgang Becker);
  2. Benvenuto Presidente! ( Italia, Regizor, Riccardo Milani);

 Și ca să înțelegem rolul educației îm continuare vă invit să vizionați următorul filmuleț și să trageți personal concluziile în ceea ce privește importanța și impactul educației în viața noastră.

 

Vă doresc lectură și vizionare plăcută și să ne vedem sănătoși și mai educați cât mai curând.

Horea Crișan
Lector universitar doctor, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *