100 pentru blog

Îmi amintesc cu mare bucurie o după-amiază de la începului lunii noiembrie a anului trecut, când m-am întâlnit cu Cătălin, fost student al Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” din Cluj, care revine la școală cu mare drag și cu idei minunate. Povestim fiecare din experiențele noastre zilnice, el proaspăt absolvent cu o multitudine de responsabilități și sarcini la locul de muncă, eu același cadru didactic, care de la an la an mă bucur să cunosc noi studenți și mă preocup să le ofer cea mai înaltă educație formală și informală.

Atunci, în acea după-masă, Cătălin, tânărul absolvent, mi-a sugerat idea de a crea un blog care să se adreseze în principal studenților, dar nu numai. La acel moment nu aveam niciun fel de cunoștințe despre ceea ce înseamnă un blog. Câteva minute mai târziu ideea mi s-a părut grozavă, iar câteva zile mai târziu blogul exista deja. A fost și este o atracție pentru studenți, care s-au arătat dornici să scrie pe acest blog. Blogul nostru are ca elemente componente liberatatea de exprimare, abordarea diferitelor teme de către studenți și profesori, gânduri, emoții și trăiri împărtășite. Blogul este despre studenți, despre viața din studenție, despre trăirile atât din facultate cât și din viața cotidiană. Aici, de-a lungul a 100 de articole, ne-am exprimat impresiile și concepțiile legate de evenimentele desfășurate la nivelul facultății, care s-au desfășurat cu sălile arhipline, cum ar fi Seminarul cu tema ”Aspecte teoretice și practice privind traficul și consumul de droguri”, renumitul Proces Simulat sau manifestările de cercetare științifică desfășurate on line, s-a scris despre filme și muzică, alimentație, aplicații și gadget-uri, inspirație, zile și sărbători internaționale, lectură, petreceri și ieșiri, excursii, sesiune, visuri și nu în ultimul rând, despre „I ❤ Rule of Law”, concurs, ce urmează să se desfășoare în mediul online, pentru liceenii din anii terminali, publicul țintă a activității Educație Juridică pentru Liceeni, proiect în care s-au implicat cu drag mulți studenți. Articolele pe care le găsim pe blog sunt realizate cu drag de către studenți, profesori, studenți îndrumați de către profesori, sau profesori inspirați de către studenți, sunt surse de informații, pârghii între ceea ce gândim și ceea ce ne înconjoară, precum și o modalitate de a vedea din exterior, poate pentru viitorii studenți, cum această comunitate își desfășoară activitatea, cât de diverse sunt îndeletnicirile cu care ne ocupăm, faptul că dezvoltarea se realizează privind toate aspectele.

După 6 luni de la acea discuție, din acea după-amiază, numărăm astăzi 100 de articole, care au ajuns la aproximativ 15.000 de cititori. Sunt mândră de studenții Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” din Cluj, pe care îi îndemn să scrie în continuare, să se exprime liber,  iar de astăzi să începem numărătoarea de la 101!

 

Anca Georoceanu
Decan al Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj
Dalina Vălean
Studentă, anul II, Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *